Kimi Raikkonen baalt van slechte kwaliteit regenbanden

15 nov. 2016 11:37 Redactie

Raikkonen: 'Je hebt snel last van aquaplaning met deze banden'


Kim Raikkonen kende een ongelukkige Grand Prix van Brazilië. De Ferrari coureur begon als derde maar werd in de eerste bocht ingehaald door Verstappen. Later in de race crashte Kimi hard op het rechte stuk. Een crash die gelukkig goed afliep en waarbij enkele van zijn concurrenten hem nauwelijks konden ontwijken.

"De omstandigheden waren lastig. Het was moeilijk omdat we veel ronden achter de Safety Car reden. Er was niet eens zoveel regen, maar op de baan stonden veel grote plassen. Hierdoor kregen we aquaplaning en daardoor crashte ik ook op het rechte stuk."

"Het lukt me bijna om de controle terug te krijgen over de auto, maar ik ging er op een gevaarlijk punt af. De nieuwe regenbanden van Pirelli hebben snel last van aquaplaning. Dat zal per circuit weer anders zijn en de omstandigheden zijn altijd verschillend, maar een paar jaar geleden konden we probleemloos rijden met dit soort omstandigheden." 

In Brazilië reed het veld rondenlang achter de Safety Car en werd de race twee maal stilgelegd. De fans begrepen weinig van deze beslissingen en een aantal coureurs uitte kritiek op het besluit van de wedstrijdleiding.

Foto: Formula1.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen