Kimi Raikkonen: 'Bottas reed gewoon vol bij me naar binnen'

26 jun. 2017 09:01 Redactie

Raikkonen en Bottas liggen weer in de clinch


De relatie tussen Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas is er na de Grand Prix van Azerbeidzjan niet beter op geworden. Bij de start knalde Bottas zijn bolide tegen die van Raikkonen aan, waardoor beide coureurs terugvielen.

Kimi Raikkonen viel uiteindelijk helemaal uit, maar Valtteri Bottas wist zich nog terug te knokken naar een knappe tweede positie. Het uitvallen van Raikkonen had niet veel te maken met het akkefietje met Bottas. Desondanks was Raikkonen niet te spreken over zijn landgenoot.

Op de vraag of Bottas de schuldige was, vertelde hij na afloop tegenover Ziggo Sport: "Mwoah, ik werd geraakt op de zijkant. Ik heb geen idee wat hij aan het doen was. Hij remde heel vroeg voor de bocht en toen hij dat merkte liet hij zijn rem los. Toen knalde hij vol bij mij in de zijkant, waardoor ik rechtsachter de muur raakte. Het voelde al meteen niet goed en later bleek dat we veel schade hadden aan de achterkant."

Na de touche met Bottas kon Raikkonen nog door, maar daarna ging het alsnog mis voor Kimi. "Gelukkig konden we in eerste instantie nog wel doorrijden, maar toen waren we wat ongelukkig bij de tweede herstart. Ik raakte Ricciardo omdat de coureurs van Force India elkaar raakten, waardoor mijn rechter achterband lek ging. Die lekke band beschadigde vervolgens de gehele vloer en de achtervleugel."

De race zelf bestempelde Raikkonen als 'ongelukkig'. "Eigenlijk konden wij er zelf steeds niets aan doen, dus het was een ongelukkige race. Het enige positieve is dat de monteurs een knappe prestatie hebben afgeleverd door de vloer en de achterkant van de wagen zo snel te vervangen. Uiteindelijk heeft het helaas niet veel geholpen, maar we hebben het in ieder geval geprobeerd", besluit Raikkonen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen