Kimi Raikkonen na crash: 'Bottas had genoeg ruimte'

14 mei 2017 14:35 Redactie

Raikkonen vond dat Bottas genoeg ruimte had


De wedstrijd van Kimi Raikkonen en Max Verstappen zat er na een paar honderd meter al op. Na een touché tussen Valtteri Bottas, Raikkonen en Verstappen konden de Nederlander en de Fin niet meer verder.

Op het eerste oog leek het alsof Kimi Raikkonen Max Verstappen van de baan tikte, maar na de herhaling bleek dat Bottas eerst Raikkonen op het achterwiel aantikte. Hierdoor schoof Raikkonen naar buiten, waardoor hij weer in aanraking kwam met Max Verstappen. Beide heren moesten daarna de strijd staken met een gebroken voorwielophanging.Al tijdens de wedstrijd gaf Kimi Raikkonen commentaar op het incident bij Ziggo Sport. "Ik weet niet wat er precies gebeurde. Ik gaf Bottas genoeg ruimte en opeens voelde ik een tik. Daarna schoof ik tegen Max, waardoor m'n ophanging brak. Zonde, want volgens mij had Bottas genoeg ruimte", was zijn korte reactie op de crash.

De stewards beoordeelden de touché als 'race incident' en waren van mening dat Bottas geen blaam trof, wat gezien de situatie een logisch oordeel was.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen