Kimi Raikkonen de snelste, Max Verstappen zit er goed bij maar valt stil

09 jun. 2017 21:32 Redactie

Max Verstappen snel, maar moet strijd voortijdig staken


De tweede vrije training op het Circuit Gilles Villeneuve is een prooi geworden voor Kimi Raikkonen. De Finse coureur in Italiaanse dienst bleef Lewis Hamilton nipt voor. Max Verstappen was ook snel in Canada, maar viel uit met een motorisch probleem.

Net als in de eerste vrije training waren er ook in de tweede vrije training genoeg incidentjes. Veel coureurs hadden moeite met het op de baan houden van de bolide en sommige maakten een grasmaaier van hun bolide.

Voor Max Verstappen was het 'incident' echter van serieuze aard. De Nederlander viel stil bij het uitkomen van bocht zeven en moest de strijd staken met een kapotte krachtbron, zo bleek uit de herhaling. Tot die tijd zat Verstappen heel dicht bij de coureurs van Ferrari en Mercedes. Met een 1:13.388 zat hij iets meer dan vier tienden van de snelste tijd van Raikkonen.

Red Bull Racing kende daarmee een wisselvallige tweede training. Enerzijds gaf de snelle tijd van Verstappen wat hoop voor de rest van het weekend, maar anderzijds heeft het team last van betrouwbaarheidsproblemen. Zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen kampte met problemen. Ricciardo bleef door technische problemen ook bijna de gehele training binnen.

Vooraan ging de strijd tussen Ferrari en Mercedes, waarbij deze keer Ferrari aan het langste eind trok. Kimi Raikkonen was twee tienden sneller dan Lewis Hamilton, die op zijn buurt slechts 50 duizendste sneller was dan Sebastian Vettel. Ook Valtteri Bottas zat er heel dicht bij op iets minder dan vier tienden van de snelste tijd.

Uitslag derde vrije training Grand Prix Canada 2017


Uitslag volgt zsm

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen