Kimi Raikkonen na eerste pole sinds 2008: 'Ging best lekker'

27 mei 2017 15:31 Redactie

Kimi Raikkonen blij maar ingetogen met poleposition


Na negen jaar lukte het Kimi Raikkonen dan eindelijk om weer eens een poleposition te pakken in de Formule 1. Na zijn vorige poleposition tijdens de Grand Prix van Frankrijk in 2008, begint Raikkonen de Grand Prix van Monaco 2017 ook als eerste.

Na afloop was 'The Iceman' vooral blij met de wagen, die volgens hem heel goed aanvoelde. "Ja, het is ging best lekker vandaag", was zijn eerste reactie na afloop van de kwalificatie. "Het is altijd lastig om hier een goede ronde te rijden, omdat het vaak druk is en natuurlijk smal. Het was zeker niet makkelijk dit weekend, maar we hebben het voor elkaar gekregen om de auto op het juiste moment precies goed afgesteld te hebben."

De top drie zat ongelooflijk dicht bij elkaar tijdens de kwalificatie. Valtteri Bottas, die zich als derde kwalificeerde, zat slechts 45 duizendste achter de snelste tijd van Kimi Raikkonen. Daartussen zat nog Sebastian Vettel, die slechts 43 duizendste toegaf op zijn teamgenoot.

Uiteindelijk heeft Raikkonen genoten van de kwalificatie, die spannend en moeilijk was door de banden volgens de Fin. "Het is moeilijk om hier in je ritme te komen en om de banden te laten werken. Daar hadden we veel problemen mee, maar gelukkig lukte het om het voor elkaar te krijgen. Het was leuk vandaag", aldus Raikkonen.

Morgenmiddag om 14:00 uur gaat Kimi Raikkonen op jacht naar zijn eerste overwinning sinds de Grand Prix van Australië 2013.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen