Kimi Raikkonen teleurgesteld in zichzelf

20 apr. 2017 08:43 Redactie

Raikkonen vindt eigen prestaties ondermaats


Kimi Raikkonen presteerde tijdens de eerste drie races onder zijn niveau. De Fin grossiert in vierde plaatsen, terwijl teamgenoot Vettel al twee overwinningen achter zijn naam heeft staan.

"Als ik eerlijk ben duurt het allemaal wat te lang. We moesten er aan het begin van het seizoen al staan, maar dat is niet gelukt. Daar zijn veel redenen voor."

"Als je wat problemen hebt wil je zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de auto. In Bahrein ging het een stuk beter en voelde ik me best blij met de auto. Voor mijn gevoel zetten we de juiste stappen."

In Bahrein verliep de eerste ronde dramatisch voor de Fin die van de vierde positie terug viel tot en met de zevende positie. In de openingsfase zat Raikkonen klem achter Felipe Massa, maar in de tweede helft van de race klom Kimi op naar de vierde plaats.

"Tijdens de race voelde ik dat de auto erg goed was, maar ik verklootte mijn start waardoor we in een slechte positie terecht kwamen."

"Het gaat om details en over het algemeen gaat het best goed, maar we moeten nog wat dingen finetunen. Dat duurt allemaal net te lang, maar ik ga niet klagen want het is mijn werk."

"Ik ben meer tevreden over de auto nu, maar nog niet over mijn resultaten. Als je kijkt naar het totaal waar we nu staan, dan kan ik niet anders zijn dan teleurgesteld."

Sinds Kimi Raikkonen in 2014 terugkeerde bij het team van Ferrari wist hij nog geen enkele race te winnen. Zijn teamgenoten Fernando Alonso en Sebastian Vettel troefde 'The Iceman' ook altijd af in het onderlinge duel, vaak met een aanzienlijk verschil in WK-punten. 

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen