Kimi Raikkonen: 'Ik verloor een plek bij de start en daarna gebeurde er niets meer'

30 apr. 2017 16:09 Redactie

Kimi Raikkonen tevreden met derde plaats maar wil meer


Hij speelde een onopvallende rol gedurende de Grand Prix van Rusland. Kimi Raikkonen reed bijna de gehele wedstrijd op P3 en kon het de eerste twee niet lastig maken. Ook van achteren had hij geen druk, omdat Lewis Hamilton het Raikkonen geen moment moeilijk kon maken.

De race was voor Raikkonen zelfs zo eentonig dat hij zich vergiste in de volgorde van de wedstrijd. "Waarom rij ik nu opeens achter Bottas!?", vroeg Raikkonen ontstemd over de boordradio. "Uh, Kimi, Bottas leidt al de hele tijd de wedstrijd", was het korte maar krachtige antwoord van zijn engineer.

Na afloop was Kimi Raikkonen daarom ook tevreden over zijn derde plaats, maar meer dan dat ook niet. "Ik ben wel blij, maar het is jammer dat we niet verder kwamen dan de derde plek vandaag. Volgende keer gaan we proberen weer verder naar voren te komen", reageert Raikkonen koeltjes na afloop.

De eerste startrij tijdens de kwalificatie en het feit dat er twee Ferrari-coureurs op het podium staan geeft aan dat Ferrari volop meedoet in de strijd om het kampioenschap. "Het was een lastige start van het seizoen, verre van ideaal. Dit weekend ging al een stuk beter, maar ik ben nog steeds maar als derde geëindigd. We verloren een plek bij de start en daarna gebeurde er eigenlijks niks meer. We moeten ons nog verder verbeteren en de kleine details in orde krijgen om uiteindelijk wedstrijden te gaan winnen", blijft Raikkonen kritisch.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen