Kimi Raikkonen: 'We zien wel wie er sneller is'

06 apr. 2017 19:50 Redactie

Raikkonen durft geen favoriet aan te wijzen


Door de overwinning van Sebastian Vettel in Australië zijn alle ogen dit weekend weer gericht op Mercedes en Ferrari, de twee teams die normaal gesproken de dienst zullen gaan uitmaken. Sebastian Vettel schoof de favorieten rol in de schoenen van Mercedes, maar Kimi Raikkonen wil daar nog geen uitspraken over doen.

"Ik heb geen idee, we hebben namelijk nog geen ronde gereden met deze auto's op dit circuit", analyseert de Fin nuchter op de vraag wie er favoriet is voor komend weekend. "Maar ik denk dat wij een sterk pakket hebben en het gevoel in de auto is ook goed. We gaan het wel zien in de loop van het weekend, hopelijk kunnen wij iets slimmer zijn dan Mercedes."

Raikkonen gaat in ieder geval met zelfvertrouwen richting de wedstrijd. Ondanks een vrij kleurloze vierde plaats is hij tevreden over de eerste race van het seizoen in Australië. "We hebben veel geleerd en begrijpen de auto weer een stuk beter. Vergeleken met vorig jaar was dit een goede race, dus daar ben ik blij mee. We hadden wel wat opstart problemen, dus we hadden nog wat harder gekund. Maar als een team hebben we goed gefunctioneerd dus daar ben ik tevreden mee", laat Raikkonen weten.

De voorspelde regen op zondag doet Kimi niet zoveel. Hij verwacht dan ook dat de huidige generatie auto's het 'gewoon' goed zal doen in de regen. "We moeten het afwachten, maar ik denk dat deze auto's het best prima gaan doen. We hebben met de regenbanden gereden in Barcelona, maar dat is niet helemaal te vergelijken. We hebben ook een andere soort regenband hier, we moeten dus afwachten. Gelukkig het is voor iedereen hetzelfde, we gaan het wel zien zondag", besluit Raikkonen nuchter.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen