Kimi Raikkonen ziet podium aan neus voorbij gaan door remproblemen

12 jun. 2017 09:01 Redactie

Kimi Raikkonen heeft weer problemen, maar finisht nog wel


Het was een opmerkelijk beeld in de slotfase van de Grand Prix van Canada. Kimi Raikkonen, die zo'n twee seconden voor lag op teamgenoot Sebastian Vettel, reed ineens rondetijden die ongeveer 5 seconden per rondje langzamer waren dan de rest. De oorzaak was niet direct duidelijk, maar Raikkonen gaf na afloop zelf het antwoord.

Geen stalorders (Sebastian Vettel kwam immers snel dichterbij en wilde voor het podium gaan), maar remproblemen zorgde ervoor dat Kimi Raikkonen een goede klassering wel kon vergeten. "We hadden problemen met de remmen. Nadat ik rechtdoor schoot in de laatste chicane kon ik eigenlijk niks meer. We hebben van alles geprobeerd, maar het hielp niet echt. Ik moest het er gewoon mee doen", legt Raikkonen uit tegenover de camera van Ziggo Sport.

Het was dus pappen en nathouden voor Raikkonen, die over de boordradio de nodige instructies naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Helaas voor hem en Ferrari hielpen de instructies maar gedeeltelijk. The Iceman verloor veel tijd, maar kon zich nog net op tijd herpakken, om zo alsnog de zevende plaats over de streep te trekken. "Zodra je remmen het begeven kan je helaas weinig. We hebben er het beste van gemaakt en zijn zo hoog mogelijk gefinisht. Gelukkig is het nog gelukt weer een beetje snelheid te vinden en alsnog zevende te worden", aldus Raikkonen.

Op de vraag of hij de problemen vervelend vond, antwoordt de altijd nuchtere Fin: "Mwa, wat kan je er aan doen? Soms gaat het zo, het is niet anders."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen