Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen ziet tweede rallycarrière na de Formule 1 wel zitten

Kimi Raikkonen is niet van plan na zijn Formule 1-carrière achter de geraniums te gaan zitten. De Ferrari-coureur zet zijn zinnen op een tweede carrière in de rallysport.

Kimi Raikkonen zocht in 2010 en 2011 al zijn hiel in de rallysport, nadat hij door Ferrari werd afgekocht en vervangen door Fernando Alonso. Buitengewoon succesvol was hij daar niet in, maar hij genoot er wel van. Genoeg om zich er na zijn definitieve afscheid van de Formule 1 opnieuw op te richten. In Gesprek met het tijdschrift F1 Racing zegt Raikkonen erover: "Ik hoop dat ik na de Formule 1 puur voor de lol mee mag doen aan enkele WRC-rally's."

Naast het World Rally Championship kijkt 'the Iceman' ook met belangstelling naar het wereldkampioenschap rallycross: "Het zou wel gaaf zijn om dat een keer uit te proberen. Het is me meermaals aangeboden, maar heb nog nooit echt de tijd ervoor gehad. Die auto's lijken op WRC-auto's, maar dan met nog meer vermogen." Of Kimi Raikkonen net als Fernando Alonso een avontuur in de Indy 500 zou overwegen? "Tot een paar jaar terug wel, toen zou ik het zo hebben gedaan. Nu heb ik daar geen zin meer in."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'