Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Komst Alonso nu al gevoeld bij Aston Martin

Eric Blandin, plaatsvervangend technisch directeur van Aston Martin, legt uit hoe de komst van Fernando Alonso nu al invloed heeft op het project van de 2023-bolide.

Fernando Alonso heeft onmiddellijk impact gemaakt bij zijn nieuwe werkgever in de Formule 1, Aston Martin. Na één dag in dienst te zijn van de Britse renstal stelde hij al ontwerpwijzigingen voor, zo maakt het team bekend. Alonso verliet Alpine om de gestopte Sebastian Vettel te vervangen naast Lance Stroll in 2023 en reed voor het eerst voor zijn nieuwe team bij de post-season Abu Dhabi tests. Hier werd de AMR22 gestript tot de groene basiskleur zonder sponsoren. Alonso was onder de indruk van de auto, waarmee de zevende plaats in het wereldkampioenschap van 2022 werd opgeëist. Eric Blandin, adjunct technisch directeur van Aston Martin, legt uit hoe Alonso na die eerste test op het circuit van Yas Marina al aanpassingen voorstelde voor de nieuwe bolide van het Britse team, de AMR23.

De impact van Alonso's komst bij Aston Martin

"Fernando's feedback is uiterst precies", zo trapt Blandin, die eerder met Alonso heeft gewerkt bij Ferrari, af. "Hij gaf duidelijk aan wat hij van de auto verlangt en stelde meteen een aantal dingen vast die we in het ontwerp van de AMR23 hebben kunnen verwerken." "Vorig seizoen reed Fernando in een auto die heel anders was dan onze auto." Blandin moet toegeven dat de Alpine-bolide net wat competitiever was. Dit was ook niet te ontkennen: de Franse renstal eindigde het F1-seizoen van 2022 voor Aston Martin in het eindklassement. "Nadat hij met de AMR22 had gereden, kon hij de twee auto's al snel vergelijken. Hij liet weten: 'Dit is duidelijk beter dan de vorige auto, dit is duidelijk slechter en dit is waar we ons op moeten richten.'"

Aston Martin moet leveren aan Alonso

Onder teameigenaar Lawrence Stroll is Aston Martin begonnen aan een ambitieus project om de nieuwe koploper te worden in de Formule 1. De plannen zijn serieus, zo zijn er een compleet nieuwe fabriek en windtunnel gebouwd op hun thuisbasis in Silverstone, vlakbij het Formule 1-circuit waar de GP van Groot-Brittannië wordt gehouden. Na twee seizoenen te blijven zitten in het lagere middenveld is het doel voor Aston Martin om in 2023 een stap voorwaarts te maken. Blandin legt uit dat de komst van Alonso het team 'naar een nieuw niveau' zal tillen. "Fernando is een exceptionele coureur. Er zijn niet veel anderen van zijn kaliber op de grid. Je kunt ze op één hand tellen." "Hij is zo gepassioneerd en zo gedreven... extreem gedreven. Na alles wat hij bereikt heeft, is er nog steeds die rusteloze honger om te winnen. Fernando contracteren was gigantisch voor het team. Hij zal ons pushen en naar een nieuw niveau brengen." "Ook zal hij Lance pushen. Ze vullen elkaar aan en hij zal het beste in hem naar boven halen. We hebben een ijzersterk coureursduo en nu is het aan ons om een competitieve bolide te leveren. We kunnen het beste duo op de grid hebben, maar dat telt niet als we geen snelle auto hebben. We móéten het waarmaken", aldus Blandin.

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen