Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Koning Verstappen' bezorgt de Italiaanse media rillingen: 'Wat een statistiek'

Max Verstappen won afgelopen weekend de Grand Prix van Spanje, waardoor hij in 2022 tot op heden nog steeds alle races heeft gewonnen die hij finishte. Het bezorgt de Italianen rillingen, want na de nachtmerrie van Charles Leclerc gaat zijn Red Bull-rivaal nu aan de leiding van het kampioenschap.

In Italië maakte men zich al op voor een nieuwe overwinning van Ferrari, want Charles Leclerc domineerde in de beginfase van de Spaanse Grand Prix de race. Toen ging het echter mis. "Wat een nachtmerrie voor Leclerc", zo kopt de Gazzetta dello Sport, de grootste sportpublicatie van Italië, op maandag. "Ferrari KO! Verstappen is de koning van Spanje." De 'roze' sportkrant zag hoe een technisch probleem een einde bracht aan de race van Leclerc. "De Ferrari-coureur vloog en domineerde, maar een uitvalbeurt weerhield hem van de overwinning. Hij had zijn voorsprong in het kampioenschap uit kunnen breiden, maar moet nu in de achtervolging. Grote pech voor Leclerc, want Verstappen was juist bezig aan een slechte middag toen hij even van de baan ging en tijd en posities verloor. Tot overmaat van ramp werkte zijn DRS ook niet."

Bijzondere statistiek

Na zes Grands Prix staat Max Verstappen op twee uitvalbeurten en vier overwinningen. Als hij finisht, wint hij. Dat vindt men in Italië toch wel beangstigend. "De Nederlander pakte uiteindelijk toch de zege", vervolgt de Gazzetta. "Hij won zo zijn vierde race van het jaar. Een statistiek om rillingen van te krijgen. De quote van Verstappen in Melbourne, toen hij zei dat hij geen kans meer maakte om de titel, behoort nu tot het verleden. Kijk eens waar hij nu staat!" Toch heeft de krant ook nog een kanttekening bij de overwinning van Verstappen. "Volgende week al kan Leclerc tijdens zijn thuisrace revanche nemen. Daar zal hij het wederom op moeten nemen tegen Verstappen. De Red Bull-coureur reed geweldige tijden op de zachte banden, maar moet voor de overwinning vooral de technische problemen bij Ferrari en teamgenoot Sergio Perez bedanken", aldus de Gazzetta.

Verstappen profiteert

Corriere della Sera, een andere grote Italiaanse sportkrant, was vooral onder de indruk van de reactie van Leclerc na zijn uitvalbeurt. "Iedereen krijgt met pech te maken. Dit maal was het de beurt aan Ferrari. Pech voor Leclerc, die zijn overwinning in Spanje hierdoor misliep. Tegelijkertijd was de reactie van de Monegask duidelijk. Hij geeft zich absoluut niet over. Hij maakt zich boos, dat zeker, maar het is niet iemand die in een crisis terecht komt. Hij weet hoe hij zich moet herpakken. Hetzelfde geldt voor Verstappen, die in de race een nachtmerrie meemaakte." De andere kranten waren minder lovend over Verstappen. Zij zien vooral dat hij profiteerde van de misère bij Ferrari. "Ferrari van alles naar niets", kopt de Corriere dello Sport. "22 ronden lang domineerde Leclerc, maar daarna ging de motor kapot en was het feest voor Verstappen. Dat terwijl juist alles leek mis te gaan bij hem. Ferrari leek een show weg te geven, maar het doet uiteindelijk pijn om een motor stuk te zien gaan. Verstappen won de race, maar was niet de beste coureur van de dag. Dat was George Russell. Zijn podiumplaats zal Mercedes veel goed doen."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"