Kritiek van Ferrari op matige prestaties Kimi Raikkonen

09 apr. 2017 17:36 Redactie

Komt de positie van Raikkonen onder druk te staan bij Ferrari


Kimi Raikkonen kwam weer totaal niet in het stuk voor in China. Nadat hij in Australië niet verder kwam dan een vierde positie, moest hij nu genoegen nemen met P5 op een straatlengte achterstand van Vettel. De Ferrari leiding wil met de Fin om tafel.

Eerder deze week maakte Racingnews365 al de analyse waarin we constateerde dat de succesjaren van de Fin al even achter zich liggen. De feiten zijn hard, maar sinds zijn terugkeer bij Ferrari in 2014 heeft Raikkonen zelden een grootste indruk gemaakt.

Het seizoen 2017 is pas twee races onderweg, maar in beide raceweekenden was het erg pover wat Kimi liet zien. Een vierde startplaats in Australië werd gevolgd door een vierde positie tijdens de race. Dit op ruime afstand van teamgenoot Vettel. Gisteren was daar wederom een vierde startpositie in China, op liefst een halve seconde van Hamilton. Tijdens de race verloor Raikkonen direct één positie bij de start en zag vervolgens Verstappen voorbij komen.

In het vervolg van de race hield hij teamgenoot Vettel op doordat hij niet voorbij kwam aan Ricciardo. Toen Vettel zijn kans schoon zag passeerde hij de Fin en enkele ronden later zonder problemen de Red Bull van Ricciardo. Tijdens de race hoorden we Raikkonen veelvuldig klagen op de boordradio. Over zijn banden, zijn motorvermogen en zijn strategie. 

Het verschil in snelheid is zorgwekkend vindt Sergio Marchionne. De Ferrari-president sprak zijn zorgen uit en heeft deze besproken met teambaas Maurizio Arrivabene. 

"Ik heb hierover gesproken met Maurizio. Ik denk dat ze maar eens samen om de tafel moeten gaan zitten en hierover moeten praten." liet Marchionne weten.

"Vandag leek het erop dat Kimi druk was met andere dingen. Vettel was veel agressiever." liet hij aan Autosport.com weten.

De suggestie dat de SF70-H meer geschikt zou zijn voor Sebastian Vettel dan voor Kimi Raikkonen wees de Ferrari topman naar het rijk der fabelen.

 

Grote vraag is welke opties Ferrari heeft mochten de prestaties van Raikkonen niet verbeteren. Momenteel helpen de resultaten niet mee in de strijd voor het constructeurskampioenschap. Zien we in Barein een herboren Kimi, of wordt dit de rode draad van het (laatste) seizoen van de Fin?

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen