Kritiek op Pirelli: 'Bandenkeuze is onbegrijpelijk'

12 mei 2017 08:01 Redactie

Coureurs bekritiseren bandenfabrikant Pirelli


Komend weekend neemt bandenfabrikant Pirelli de harde-, medium- en zachte band mee naar de Grand Prix van Spanje. Met die keuze haalt Pirelli de hardst mogelijke banden van stal, tot onvrede van sommige coureurs.

De eerste die zijn beklag deed over de bandenkeuze was Daniel Ricciardo. Eerder deze week meldde de Australiër dat hij de bandenkeuze 'veel te hard' vond. "We gaan voor het eerst dit jaar voor de harde band, maar ik denk niet dat het een goede keuze is. Ik denk dat die band niet gebruikt gaat worden, dus is het zonde voor ons en het publiek. Hopelijk wordt het bloedheet, zodat we hem nog kunnen inzetten", deed Ricciardo zijn beklag.

Gisteren kreeg Ricciardo bijval van Sergio Perez, die ook de spot dreef met de harde band. "Ik denk dat de harde band alleen op de foto gebruikt zal worden dit weekend", ventileerde de Mexicaan duidelijk zijn mening. "Het moet wel heel erg warm worden om die band goed te laten werken. Heel misschien werken ze omdat het asfalt wat ruwer is, maar ik denk niet dat ze gebruikt gaan worden", aldus Perez.

Ook Romain Grosjean verbaasd zich over de keuze van Pirelli. Volgens Grosjean had Pirelli kunnen kijken naar de wintertest afgelopen februari, die ook op het circuit in Barcelona werd gehouden. "We hebben tijdens de wintertest zelfs op de ultrazachte band gereden. Sebastian Vettel reed er toen 25 ronden op, dus dat ging niet verkeerd. We hadden makkelijk uit de voeten gekund met de superzachte-, zachte- en medium band", aldus Grosjean.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen