Kubica droomt van terugkeer in Formule 1

11 jun. 2017 14:30 Redactie

Kubica wil meer na geslaagde F1-test


Zien we Robert Kubica terug in de Formule 1? Deze week testte de Pool voor het eerst in zes jaar een F1-bolide. Na 115 succesvolle ronden droomt Kubica van een comeback in de Formule 1.

In 2011 kwam de F1-carrière van Kubica plotseling tot een eind na een rally crash. De Pool liep daarbij flinke beschadigingen op aan zijn arm. Zes jaar later kreeg hij een test cadeau van Renault, maar dat smaakt naar meer.

In een interview met Sky Sports liet Kubica weten dat hij een terugkeer realistisch acht.

"Dit is een nieuwe start voor me. Ik weet niet wat er mogelijk is, maar het is een fantastisch gevoel dat ik een F1-auto kon besturen. Daarmee sluit ik een moeilijke periode af."

Diverse geruchten meldden dat Kubica sneller was dat testrijder Sirotkin tijdens de test. Volgens Renault was er slecht sprake van een privétest, maar het feit dat er 115 ronden werden afgelegd zorgt ervoor dat de geruchtenstroom toeneemt.

"Ik kon snelle rondetijden noteren en wist meer dan een GP-afstand af te leggen. Dat is iets waar ik trots op kan zijn. Mijn doel is om vaker te testen, maar dat is niet alleen mijn beslissing. Ik blijf hard werken en hopelijk kan ik ooit een echte comeback in de Formule 1 maken."

De Pool stond te boek als een van de grootste talenten van zijn generatie. In 2008 behaalde hij in Canada zijn eerste en enige zege. 

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen