© Williams

Nieuwsoverzicht

Kubica luidt noodklok: "Williams-bolide nauwelijks op de baan te houden"

Robert Kubica en George Russell hadden het zwaar in de eerste Formule 1-trainingen in Melbourne. Met name de Pool moet echt zoeken naar positieve punten, die hij nog niet heeft weten te vinden.

"Het is voor ons al lastig om de auto überhaupt op de baan te houden", zo erkent Robert Kubica na afloop van de eerste twee vrije trainingen, om vervolgens door te laten schemeren dat Williams nog altijd niet rijkelijk bedeeld is met reserveonderdelen.

"De auto is moeilijk te besturen, maar we mogen niet van de baan raken, want dan worden onze problemen nog groter. Maar - en ik kan me voorstellen dat het raar klinkt als je naar positieve punten moeten zoeken - het is mooi en goed dat we er überhaupt bij zijn."

Ook George Russell had het niet makkelijk. De Williams-coureurs eindigden in beide sessie helemaal achteraan. Russell lijkt zich daar echter wat makkelijker bij neer te kunnen leggen: "We hadden dit natuurlijk al zien aankomen. Althans, het had me verbaasd als we niet op de laatste plaatsen zouden staan."

"Met een betere setup van de auto kunnen we misschien een halve seconde vinden, maar dat is alsnog bij lange na niet genoeg om aansluiting bij de rest te vinden. Niet als je anderhalve seconde tekort komt. Desondanks voelt de auto niet eens zo heel slecht aan, al tonen de rondetijden dat momenteel niet aan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen