Kubica na F1 test: 'We zien wel wat toekomst brengt'

07 jun. 2017 16:01 Redactie

Kubica beseft wat hij al die jaren heeft gemist


De Formule 1 carrière van Robert Kubica was in een klap voorbij na een rallycrash. Een zware blessure aan zijn arm zorgde ervoor dat de F1 zes jaar lang een gesloten boek voor hem was. Tot gisteren, toen de Pool 115 ronden reed in een Renault.

Een succesvolle test waarin Kubica geen fysieke problemen kende zorgde direct voor speculatie. De meest wilde verhalen doen de rondte, maar een terugkeer in de F1 lijkt vooralsnog uitgesloten. Het vervangen van Jolyon Palmer is totaal niet aan de orde.

"Ik ben iedereen zeer dankbaar voor deze kans en hoop dat men nog iets terug zag van de oude Kubica," liet de Pool na afloop van de test weten.

"Ik ben erg lang weggeweest en heb moeilijke tijden gekend, maar ik ben altijd hard blijven werken. Een aantal jaar geleden kreeg ik het geloof terug dat ik weer in staat zou zijn om een F1-auto te besturen."

De 115 ronden verliepen prima, maar toch houdt Kubica gemengde gevoelens over aan de test. Zijn F1-carrière eindige terwijl de Pool nog veel in zijn mars had.

"Ik ben trots op wat ik bereikt heb, maar vandaag toonde ook wat ik al die jaren heb gemist. Wie weet wat de toekomst voor me zal brengen."

"Een jaar lang heb ik toegeleefd naar deze test en me fysiek voorbereid. Onder moeilijke omstandigheden was ik in staat om constante rondetijden te rijden. Het was geen makkelijke dag, maar ik ben tevreden."

"Ik wil Renault bedanken voor de kans die ze me gaven."

Alan Permane, sportief directeur bij Renault, was ook tevreden over de test: "Het was mooi om Robert weer achter het stuur van een F1-auto te zien. We probeerden een compleet GP weekend in een dag te stoppen, wat voor hem een leuke uitdaging was."

"Het is bijzonder wat hij presteerde na zes jaar afwezigheid. Zijn performance was geweldig, maar het was een eenmalig optreden."

Foto: Renault F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen