Kubica sluit terugkeer in Formule 1 niet uit

24 apr. 2017 11:45 Redactie

Robert Kubica voelt zich klaar voor comeback


Voormalig Formule 1 coureur Robert Kubica voelt zich klaar voor een comeback in de Formule 1. De Pool veroverde de harten van vele fans in de 00's, maar moest de sport gedag zeggen na een zwaar rally-ongeval.

Vorige week keer Kubica voor het eerst sinds zijn zware ongeval in 2011 terug in een Formule wagen. De Pool heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het herstel van zijn arm en is opgetogen na zijn succesvolle test. Op het circuit van Franciacorta reed hij 70 ronden in een GP3 bolide.

"Ik heb helemaal niets om over te klagen en ben bezig met de plannen voor mijn toekomst." vertelde hij aan het Poolse Sokolim Okiem.

"Ik ben blij met het resultaat van mijn test, hoewel er nog volop ruimte voor verbetering was. Er ligt veel ruimte om me beter voor te bereiden en mijn fysiek verder te trainen."

Een terugkeer in de Formule 1 sluit Kubica niet uit.

"Ik heb nooit gezegd dat ik terug zou keren en het ook nooit uitgesloten. Of het er van komt? Ik weet het niet."

"Ik heb een keer eerder de kans gekregen om te testen, maar dat was nog te vroeg. Testen in een Formule 1 auto zou erg cool zijn, maar wat daarna?"

"Men zegt altijd dat geduld wordt beloond, maar de harde waarheid is dat de Formule 1 haar eigen momentum heeft. Het is een extreme sport en ik weet niet of er in de historie van de sport ooit een coureur was die twee keer zijn debuut maakte in een periode van 15 jaar", aldus Kubica.

De Pool ziet een mogelijk comeback ook echt als een nieuw begint. "Er waren een paar coureurs, waaronder Michael Schumacher, die terugkeerden nadat ze gestopt waren. Voor mij zou het echt een tweede F1-debuut zijn."

Kubica stond in zijn Formule 1 periode te boek als een harde racer. De Pool kwam onder andere uit voor het team van Sauber en Renault, alvorens de rally crash een vroegtijdig einde maakte aan een veelbelovende F1-carrière.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen