Wat kunnen we verwachten van de 'regentest' van vandaag?

02 mrt. 2017 07:40 Redactie

Pirelli legt plannen uit voor 'regentest'


Vandaag staat er een wat afwijkende testdag op het programma voor de teams. Het circuit in Barcelona zal voor grote delen van de dag namelijk kunstmatig nat worden gemaakt, zodat er met regenbanden en intermediates kan worden getest.

Pirelli-manager Mario Isola legt het plan uit voor het eerste gedeelte van de test: "De baan is vannacht voor het eerst nat gemaakt, om het koel te houden. Vlak voor 09:00 uur zal de baan nogmaals in zijn geheel worden besproeid met water. Hiermee simuleren we de full-wet condities. We hebben in totaal acht watertanks waarmee we het circuit onder zullen laten lopen."

De bedoeling is om verschillende omstandigheden te simuleren, zodat er veel data kan worden verzameld. "We willen alle omstandigheden nabootsen, van volledig nat naar half nat, half droog en tenslotte helemaal droog. Zo kunnen we ook het omslagpunt tussen de verschillende banden in kaart brengen."

De test is vooral bedoeld om data te verzamelen, maar is voor de teams ook een goede eerste kennismaking met de nieuwe regenbanden van Pirelli. "Het moment dat een team kan wisselen van bijvoorbeeld de regenbanden naar de intermediates is dit jaar anders dan vorig jaar. Ook voor de teams levert de test dus veel waardevolle data op. Ze kunnen bijvoorbeeld per band het omslagpunt gaan bepalen", aldus Isola.

VOLG DE 'REGENTEST' VANDAAG LIVE VIA ONS LIVEBLOG!

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen