© Red Bull

Nieuwsoverzicht

Kvyat had steun aan Whiting: "Hij zal ongelooflijk worden gemist"

14 mrt. 15:45 René Oudman 0 reacties
Dit Formule 1-weekend had voor Daniil Kvyat feestelijk moeten worden, aangezien hij voor de eerste keer sinds de Amerikaanse GP van 2017 weer deelneemt aan een race. Het is echter begonnen met triest nieuws na het overlijden van Charlie Whiting.

Evenals vele anderen heeft Kvyat geen slecht woord te zeggen over Whiting, de Brit die sinds 1997 officieel als wedstrijdleider aanwezig was bij de Grands Prix. Kvyat roemde de overleden bestuurder wegens zijn begrip en eerlijkheid.

"Ongelooflijk triest", noemt Kvyat het plotselinge overlijden van Whiting, die op woensdagmiddag nog door de paddock van het Melbourne Grand Prix Circuit in Australië wandelde, tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik kende hem persoonlijk goed, hij was altijd aardig maar ook fair. We hebben veel besproken over wat er met mij op de baan gebeurde." Daarmee refereert Kvyat aan de voor hem persoonlijk minder goede tijden, waarin hij meermaals negatief opviel wegens teleurstellende resultaten in de F1.

"Zo af en toe dronken we een kopje thee, na een Grand Prix-weekend bijvoorbeeld. Charlie vroeg mij ook weleens naar mijn mening over bepaalde zaken. Het is erg triest. Charlie zal ongelooflijk worden gemist en heeft een bijzonder grote stempel gedrukt op de Formule 1 en de autosport in het geheel."

Charlie Whiting werd 66 jaar oud.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen