Kvyat houdt niet van rondjes rijden op een oval

22 mei 2017 10:05 Redactie

Kvyat heeft helemaal niets met Indy 500


De een vindt het geweldig, de ander vindt er niets aan. In het geval van Daniil Kvyat is dat laatste het geval. De Rus kan niet geniet van ovalracing.

Na afloop van de GP van Monaco zal Kvyat zichzelf niet naar de TV haasten om de Indy 500 te volgen. Collega Fernando Alonso start rond half zeven vanaf een mooie vijfde positie, maar de Rus heeft totaal niets met het evenement.

"Ik hoorde dat Fernando goed presteerde en daar ben ik blij om," laat hij Motorsport-Total weten.

"Het toont eens te meer aan dat Formule 1 coureurs de beste zijn en in iedere raceklassen uitstekend presteren."

Voor Kvyat komt het niet als een verrassing dat Fernando Alonso uitstekend presteert. Vanaf het moment dat hij instapte is hij snel onderweg geweest.

"Indycar is compleet anders dan de Formule 1. Voor Fernando is het erg fijn dat hij direct zo snel is, maar ik weet zeker dat hij daarvoor geen extra bevestiging nodig had."

Ondanks dat er de nodige F1-coureurs hun opwachting maken in de Indy 500, waaronder Montoya, Rossi, Alonso en Chilton, voelt Kvyat geen enkele behoefte om mee te doen aan het evenement.

"Het interesseert me totaal niet. Ik ben er absoluut niet bang voor, maar wat is er leuk aan? Ze rijden met zijn alle de hele dag rondjes achter elkaar! Ik vind het gewoon niet spannend."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen