Kvyat wil in 2017 Carlos Sainz verslaan

08 jan. 13:04 Redactie

Kvyat gaat het gevecht met Sainz in 2017 aan


De carrière van Daniil Kvyat is er één van uitersten. De talentvolle Rus werd al na slechts één jaar Toro Rosso in 2015 gepromoveerd naar Red Bull Racing. Natuurlijk had daar ook het vertrek van Vettel naar Ferrari mee te maken maar de teamleiding verwachtte ook dat Kvyat het niveau aan zou kunnen.

Dat liet hij ook inderdaad direct zien. Hij gaf goed partij aan Daniel Ricciardo en was uiteindelijk zelfs de Australiër de baas in het kampioenschap. In 2016 begon hij echter zeer wisselvallig aan zijn seizoen. Hij raakte betrokken bij incidenten met vooral Sebastian Vettel maar ook bezorgde hij Red Bull de eerste podiumplek van het seizoen door als derde te eindigen in de GP van China.

Na de GP van Rusland, uitgerekend zijn thuiscircuit, ging het bergafwaarts met de carrière van Kvyat. Hij werd tot ieders verbazing teruggezet naar het opleidingsteam terwijl Max Verstappen zijn stoeltje bij Red Bull overnam. De rest van het seizoen was dan ook een lange lijdensweg voor Kvyat. Gezien zijn staat van dienst en ervaring zou hij het zijn nieuwe teamgenoot, Carlos Sainz, lastig moeten gaan maken. Dit gebeurde echter niet. In tegenstelling juist, de Spanjaard overklaste zijn teamgenoot vanaf het begin.

Volgens Kvyat kwam dit vooral doordat Sainz de auto al volledig naar zijn hand had weten te zetten. Voor Kvyat was het een stuk lastiger om zijn draai te vinden in zijn nieuwe bolide.

"Carlos Sainz kreeg de auto precies zoals hij hem wilde hebben. Na de eerste drie races van vorig seizoen had hij de auto in het juiste raamwerk. Toen ik bij het team kwam lukte het me in eerste instantie niet om de auto te krijgen zoals ik hem wil hebben. Tel daarbij op dat Carlos Sainz erg consistent was."

De Rus put hoop uit het feit dat als hij zijn auto qua afstelling goed voor elkaar heeft, dat hij dan Sainz partij kan geven. Hij is dan ook van plan om in 2017 het gevecht met zijn teamgenoot aan te gaan.

"Wanneer ik de auto goed had dan waren we aan elkaar gewaagd. Ik kijk uit naar het komende seizoen: ik denk dat ik en Carlos erg dicht bij elkaar zullen zitten."

Voor beiden geldt dat dit hun derde jaar bij Toro Rosso wordt en dat het min of meer erop of eronder zal gaan worden.
Foto: Red Bull Contentool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen