Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lachende Hamilton: "Verstappen weet toch niet waar ik het over heb"

Lewis Hamilton heeft genoten van zijn tweede podium van het Formule 1-seizoen. Hij weet nog niet wat zijn kansen zijn bij de thuisrace in Groot-Brittannië, maar al lachend naast Max Verstappen bekijkt hij wat goed gaat en wat beter kan.

Lewis Hamilton scoorde in Canada zijn tweede podium van het jaar. Hij heeft er even op moeten wachten, want na zijn P3-finish tijdens de openingsrace in Bahrein kwam hij niet verder dan de vierde plaats. "Het voelt goed om weer in het gevecht te zitten", aldus een opgeluchte Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. Even kon hij de coureurs van Red Bull en Ferrari bijhouden. "Maar uiteindelijk reden zij tegen het einde van de race wel weg. Het heeft mij en het team echter veel hoop gegeven en ik denk dat er nog veel aan zit te komen met deze auto. Het potentieel is er zeker weten, als we de afstelling maar voor elkaar kunnen krijgen. Dat is dit jaar het moeilijkst." De Mercedes-coureur legt uit waar de grootste uitdaging ligt bij de set-up. "Het juiste window voor de auto is veel, veel kleiner dan elke andere auto waarmee ik ooit heb gereden. Ik heb lang niet op het podium gestaan, dus het voelt goed om hier weer te staan, vooral omdat ik mijn eerste overwinning hier vijftien jaar geleden boekte."

Hamilton: 'We blijven werken aan verbetering'

Aan het begin van het weekend in Canada zag het er nog minder goed uit voor Hamilton en Mercedes, maar met een P3-finish voor de zevenvoudig wereldkampioen en de vierde plaats voor teamgenoot George Russell kan het team tevreden zijn. "Het is niet zo dat we het kwijt waren", zegt Hamilton over eerdere resultaten dat weekend. "We probeerden verschillende dingen uit en die van mij gingen niet zo goed." "We hebben de data bekeken en wat drastische veranderingen gemaakt aan de afstelling. Deze was veel en veel beter vandaag. Als je een volledige raceafstand rijdt, dan vind je veel dingen over de auto in correlatie met de data. Een van de goede dingen is onze betrouwbaarheid, wat echt komt door het harde werk van het team in beide fabrieken. We moeten hard blijven werken en hopelijk kunnen we ons later focussen op aanvallen en verbeteren."

Hamilton: 'Verstappen weet niet waar ik het over heb'

Als Hamilton wordt gevraagd naar de stand van zaken bij Mercedes en naar de kansen tijdens zijn thuisrace op Silverstone, de volgende race op de F1-kalender, verwacht hij nog steeds gestuiter. "Ik denk dat we momenteel beter zijn in de bochten op middelhoge en hoge snelheid, dan dat we zijn in de bochten op lage snelheid... maar we hebben nog steeds last van het stuiteren", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. In Montreal leek het probleem minder heftig te zijn, maar Hamilton vreest voor de komende races. "Ik weet niet hoe het gaat in Copse Corner en dat soort bochten", vertelt hij, terwijl Verstappen naast hem in de persconferentie al lachend een stuiterende auto uitbeeldt. "Max weet niet waar ik het over heb, maar Carlos (Sainz) weet in ieder geval wel wat ik bedoel. Het wordt interessant daar, al ben ik natuurlijk blij om terug te keren naar Groot-Brittannië. Verstappen weet volgens Hamilton niet wat het echte probleem is, waarschijnlijk omdat Red Bull zelf weinig tot geen last heeft van porpoising. Tijdens de GP van Canada was het echter ook Mercedes dat de zaken veel beter voor elkaar had, al benadrukken Hamilton en Wolff dat het stuiteren nog steeds een groot probleem is.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs