Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: 'Max Verstappen had geluk met lage straf'

Na afloop van de GP van Hongarije was er veel te doen over de tijdstraf voor Max Verstappen. Veel fans en analisten vonden de straf erg zwaar, maar Jan Lammers vindt de straf terecht.

Volgens de voormalig Formule 1 coureur kwam de Verstappen zelfs goed weg. In de tweede bocht raakte hij teamgenoot Daniel Ricciardo vol op de sidepod. Hierdoor moest de Australiër opgeven en de wedstrijdleiding bestrafte de Nederlander met een tijdstraf van tien seconden. Volgens Lammers is het een ongelukkig incident, maar ligt de fout bij Verstappen. " Hij zal er niet trots op zijn, maar Max was wat te onstuimig en maakte een klassieke fout," laat Lammers aan de NOS weten. " De wedstrijdleiding moet direct een beslissing nemen en dat is niet altijd eenvoudig. Max rijdt Daniel hier wel uit de race en dan kan je weinig anders. Ik vind de straf van tien seconden niet buiten proportioneel. Max had zelfs een zwaardere straf kunnen krijgen, hij kwam hier goed mee weg."

Daniel Ricciardo was zeer boos op de Nederlander, maar enkele uren was de kou alweer uit de lucht. Verstappen bood zijn excuses aan en deze werden geaccepteerd. " Daniel pakte het goed op. Hij liet meteen al weten dat hij de excuses van Verstappen zou accepteren als die zich als een man zou gedragen en deze aan zou bieden. Dat heeft Max gedaan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'