Lammers: 'Top zes in WK is prima resultaat voor Max Verstappen'

03 apr. 2017 09:21 Redactie

Lammers: 'Fans willen Max Verstappen natuurlijk zien winnen'


Voormalig Formule 1 coureur Jan Lammers denkt dat de verwachtingen rondom Max Verstappen en Red Bull Racing op dit moment wat te hoog zijn. Een positie in de top zes van het WK zou een prima resultaat zijn, aldus de Nederlander

Veel gemengde reacties waren er op de Grand Prix van Australië bij de fans. Een deel vond het prima dat Max niet op het podium finishte, maar een ander deel was zwaar teleurgesteld. Voor hen is alleen een wereldtitel goed genoeg.

Jan Lammers waarschuwt dat de Formule 1 een erg complexe sport is. "Natuurlijk willen alle fans Max zien winnen. Ze mogen niet vergeten dat Formule 1 een zeer complexe sport is."

"Max heeft het in Melbourne gewoon uitstekend gedaan met een vijfde positie, slechts een paar seconden achter Raikkonen." liet Lammers weten tijdens de presentatie voor de Jumbo Racing Days.

Dat Red Bull verder naar voren wil is logisch, aldus Lammers. "Red Bull gaat natuurlijk voor betere prestaties, maar als Max Verstappen weer in de top zes van het WK finisht dan heeft hij een goed seizoen gedraaid."

Vorig seizoen werd Verstappen vijfde in het WK en won hij een race. Red Bull eindigde als tweede in het WK bij de constructeurs.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen