Lance Stroll baalt van crash door Perez

10 apr. 2017 17:06 Redactie

Lance Stroll viel al in de eerste ronde uit


De Grand Prix van China zou een mooie gelegenheid zijn geweest voor Lance Stroll om zijn eerste Formule 1 punten te scoren. De 18-jarige Canadees mocht starten vanaf een mooie 10e positie, maar werd al in de eerste ronde van de baan gereden door Sergio Perez.

Tien bochten lang duurde de GP van China voor Stroll. Door een tik van de Force India van Perez zat de race er direct op. Stroll kwam tot stilstand in de grindbak, na een touche die volgens hem de schuld van Perez was.

"In bocht tien werd ik van achteren aangetikt. Dat was ook direct het einde van mijn race. Zelf kon ik hier niets aan doen. De bocht was voor mij, want ik reed voor Perez en moest op een gegeven ogenblik wel insturen."

"Het is erg jammer dat mijn race er gelijk opzat omdat de auto beschadigd was."

Ondanks de tegenvaller kende Stroll een aanmerkelijk beter weekend dan in Australië. De Canadees reed met meer vertrouwen in de FW40 rond en drong voor het eerst door tot de top 10 in de kwalificatie.

"Het positieve aan dit weekend is dat de kwalificatie goed verliep. Al is het natuurlijk jammer dat we daar in de race geen vervolg aan konden geven. Het jaar is nog erg lang en er komen nog voldoende kansen."

Perez deelde de mening van Stroll over de crash niet. "Volgens mij zag hij me niet. Ik kreeg geen ruimte."

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen