Lance Stroll: 'Dit was vragen om crashes'

28 mei 2017 17:45 Redactie

Stroll over remproblemen: 'Dit was niet te doen'


Lance Stroll kende een degelijke GP van Monaco. De 18-jarige Canadees wist zijn Williams uit de vangrail te halen, maar finishte niet.

De hele race waren Stroll en Palmer onafscheidelijk. Het duo dat beide onder druk staat bij hun team reed in het middenveld. Opvallend was het moment waarop de jonge Canadees op de boordradio verscheen. In paniek sprak hij over problemen met de banden en remmen.

"Het was een race waarin we alleen onze positie vast konden houden. Palmer finishte als elfde, we waren dus twaalfde geworden als we gefinisht waren. We hadden uiteindelijk een probleem met de remmen," liet Stroll aan Ziggo Sport weten.

De paniek was hoorbaar in de stem van de rookie tijdens de safety car periode. Stroll ging zelfs zo ver dat hij bang was om te crashen.

"Achter de safety car kregen we de remmen en banden niet meer op temperatuur. We zagen ook bij andere coureurs dat ze crashten. Iedereen klaagde over de remmen en banden. Mijn auto was onbestuurbaar en we moeten daar goed naar kijken voor de toekomst."

"Het was meer een kwestie van wie er kon overleven op de baan," sprak Stroll met gevoel voor drama.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen