Lance Stroll: "Ik ben hier niet om te leren, ik wil mee strijden"

22 mei 2017 13:01 Redactie

Lance Stroll ziet zijn debuutjaar niet als leerschool


De pas 18-jarige Stroll maakt dit Formule 1 seizoen zijn opwachting bij het team van Williams. De rookie kent een matige seizoensstart met inmiddels al drie uitvalbeurten. Ook is het gat met zijn ervaren teamgenoot Massa enorm groot.

Stroll wil zijn gebrek aan ervaring niet aanwijzen als de voornaamste oorzaak voor zijn mindere seizoensstart. Wel geeft hij toe dat het lastig is om de juiste balans te vinden voor de Williams FW40. Tegelijkertijd zijn veel van de circuits nieuw voor hem, wat het ook bepaald niet eenvoudiger maakt.

"Elk circuit verschilt enorm wat betreft het vinden van grip en hoe om te gaan met de banden. Elk raceweekend begin je weer helemaal opnieuw. Ik begin me elke race steeds beter te voelen. Het gaat er nu om om dat vast te houden, nog meer te leren en dan komt het vanzelf goed."

Ondanks dat het pas zijn eerste jaar in de Formule 1 is, ziet hij het zelf niet als uitsluitend een leerjaar.
"Natuurlijk hebben we nog niet de resultaten behaald die we graag hadden gewild. Deels vanwege pech, deels omdat ik zelf fouten heb gemaakt. Dat is ook onderdeel van mijn leercurve. Ik krijg echter wel steeds meer zelfvertrouwen. Ik zie het als mijn laatste jaar op de universiteit. Het is echt een uitdaging. De banden zijn dit jaar een stuk harder dan voorgaande jaren, dat maakt het ook lastiger om ze aan het werk te krijgen. Het vraagt ook veel van ons als coureurs. Zo moet ik er ook gewoon in staan en zoveel mogelijk ervan leren."Zijn beste resultaat is een elfde plaats in Rusland tot nu toe maar Stroll benadrukt nogmaals waarom hij in de Formule 1 rijdt.

"Het houdt me niet tegen om zo hard mogelijk te pushen en mee te vechten. Ik ben hier niet om alleen maar te leren, ik wil ook daadwerkelijk mee strijden."Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen