Lance Stroll: 'Ik heb mijn Formule 1 contract zelf verdiend'

08 mrt. 2017 10:37 Redactie

Lance Stroll: 'Ik heb titels behaald en daarom zit ik in de Formule 1'


Lance Stroll lag al onder een vergrootglas voor de test van vorige week. Toen hij tot drie keer toe naast de baan belandde nam de kritiek op hem toe. De pas 18-jarige wordt als afgeschilderd als de nieuwe Pastor Maldonado.

Een vergelijking die wel erg snel gemaakt is door sommige mensen en ook onterecht is. Lance Stroll heeft nog nooit een wedstrijd gereden en de verwachtingen zijn misschien wat te hooggespannen. De coureur kende een ongelukkige start bij de testdagen vorige week. Talent is echter wel aanwezig bij de 18-jarige.

"Ik heb mijn kampioenschappen gewonnen voordat ik in de F1 kwam. Daarom heb ik geen enkele twijfel, ik verdien mijn positie in de Formule 1."

De criticasters wijzen vaak in de richting van het geld dat vader Stroll in de carrière van zijn zoon stopte. Een actie die iedere vermogende vader voor zijn zoon had gedaan. De Canadees wil zijn successen niet wijten aan het geld van zijn vader. 

"Om een superlicentie te krijgen moet je voldoen aan strenge eisen. Zo moet je 40 punten verdienen om in aanmerking te komen. Die punten heb ik zelf behaald." laat hij weten in de Canadese krant Journal de Montreal

Lance probeert zich niet teveel van alle kritieken aan te trekken. "Mensen hebben recht op hun eigen mening. Het is aan mij om een F1-auto te besturen. Ik heb altijd hard gewerkt om dit te bereiken."

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen