Lance Stroll jongste coureur ooit op het podium in debuutseizoen

25 jun. 2017 17:44 Redactie

Lance Stroll kan zijn geluk niet op na eerste podiumfinish


Lance Stroll is helemaal los nadat hij zijn eerste WK-punten ooit behaalde in Canada, twee weken geleden. Gisteren kwalificeerde hij zich al voor de eerste keer vóór teamgenoot Felipe Massa en vandaag pakte hij zijn eerste podiumfinish ooit.

Met zijn 18 jaar en 239 dagen is Stroll sinds vandaag de jonste coureur uit de geschiedenis die een podiumfinish behaalt in zijn debuutseizoen. Een mooie prestatie van de Canadees, die nu definitief zijn plek heeft verdient bij het team van Williams.

"Ik heb hier geen woorden voor, eerlijk gezegd. Ik realiseer me nog niet helemaal wat er gebeurd is. Mensen crashte, botste, kregen straffen, er gebeurde van alles voor me neus. We zijn uit de problemen gebleven, ik heb m'n hoofd koel gehouden en de snelheid was ook goed", zei Stroll na afloop op het podium.

De prestatie van Stroll had nog wat indrukwekkender kunnen zijn. De Canadees reed lange tijd rond op de tweede plaats, maar gaf die een paar meter voor het einde van de wedstrijd uit handen aan Valtteri Bottas. Voor Stroll is dat echter niet een groot probleem, hij kon er daarom ook wel om lachen na afloop."Helaas verloor ik mijn tweede plek een paar meter voor de finish aan Valtteri, volgens mij was dat de meest spannendste finish ooit! Wat een wedstrijd, ik had aan het begin van het weekend echt niet verwacht dat ik op het podium zou staan. Het is echt geweldig", aldus Stroll.

Met zijn derde plaats heeft Stroll bewezen dat hij mee kan in de Formule 1. Hij werd dan ook verkozen tot 'Driver of the day', iets waar hij een paar maanden geleden nog totaal niet voor in aanmerking kwam. "In de autosport wordt je heel snel beoordeeld op wat je niet kan. We hebben wat moeilijke wedstrijden achter de rug, maar de laatste twee wedstrijden zijn echt geweldig. Ik ben echt in extase", besluit Stroll.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen