Lance Stroll kansloos laatste in Spanje

14 mei 2017 21:00 Redactie

Stroll: 'Volgende race gaat het beter'


De Grand Prix van Spanje was alweer een race om snel te vergeten voor Lance Stroll. Op geen enkel moment kom de jonge Canadees imponeren. De race sloot hij zelfs als laatste af.

Na vijf races staat de teller nog altijd op nul punten voor Stroll. De 18-jarige Canadees erkent dat hij in Spanje geen goede race had, hij werd kansloos laatste op twee ronden achterstand.

"Het was geen goede race en ik heb betere gekend in het verleden. Het was frustrerend."

Was het in Rusland nog het excuus van een volledig nieuw circuit, in Barcelona kwam Stroll op bekend terrein. Tijdens de winter testte hij vier dagen in de Williams, maar het mocht niet baten. Teamgenoot Felipe Massa was in iedere trainingssessie en in de kwalificatie veel sneller dan zijn jongere teamgenoot.

"De start was goed en op de zachte banden ging het prima, ik had een goede pace in de openingsfase. Toen we overstapten op de medium banden verloor ik grip en was het een gevecht met de auto."

"Ik voelde mezelf niet comfortabel in de Williams en kreeg niet het gewenste gevoel. Al met al was het gewoon een van die races, maar ik ben zeker dat het de volgende keer beter gaat. Iedere race krijg ik meer vertrouwen, maar dit weekend was erg lastig."

Uiteindelijk finishte Stroll zelfs nog achter teamgenoot Felipe Massa. De Braziliaan liep een lekke band op bij de start en begon zijn tweede ronde met een minuut achterstand. Ondanks de sponsor miljoenen van de Canadees begint het langzamerhand zorglijke vormen aan te nemen. 'Gelukkig' voor Lance is de volgende race in Monaco, het moeilijkste circuit van de F1-kalender.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen