Lance Stroll krijgt extra testkilometers na spin

01 mrt. 2017 07:59 Redactie

Massa staat testdag af aan Stroll


Een knullige spin in de beginfase van de tweede testdag kostte het team van Williams en Lance Stroll een gehele dag aan testen. De jonge Canadees reed slechts 12 ronden in de ochtendsessie en moest toen de strijd staken. In afwachting van reserveonderdelen keek het team de rest van de middag toe.

Gelukkig voor Stroll heeft hij een zeer ervaren teamgenoot, die onderhand wel weet hoe een Formule 1-auto werkt en dus wat minder testkilometers hoeft te maken. Veteraan Felipe Massa moet zijn testdag af staan aan Stroll, zodat de jongste coureur van het veld nog wat extra kilometers kan maken in Barcelona.

Oorspronkelijk stond Felipe Massa ingepland voor de gehele woensdag en Lance Stroll voor de gehele donderdag. Omdat het circuit op donderdag onder water wordt gezet, als onderdeel van een regenbandentest van Pirelli, zou Stroll dan slechts 12 ronden op een droge baan hebben gereden in zijn eerste week. Om deze reden heeft Williams besloten Stroll de gehele woensdag te laten testen in plaats van Massa.

Op donderdag zullen de coureurs elkaar gaan afwisselen op de natte baan in Barcelona, zoals het team van Mercedes momenteel doet met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

VOLG LIVE DE DERDE TESTDAG IN BARCELONA

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen