Lance Stroll kwalificeert zich voor het eerst voor Felipe Massa

24 jun. 2017 18:35 Redactie

Knappe achtste tijd voor Lance Stroll


Lance Stroll heeft eindelijk de smaak te pakken. Na zijn eerste WK-punten ooit in Canada, gaat de Canadees in Azerbeidzjan ook goed. Voor het eerst dit seizoen wist Stroll zich voor zijn teamgenoot Felipe Massa te kwalificeren.

Daarmee lijkt dan eindelijk het hek van de dam voor Stroll, die in de beginfase van het seizoen moeizaam op gang kwam. Na afloop was hij dan ook dik tevreden met zijn prestatie. "Het was een geweldige kwalificatie. Ik voel me heel goed in de auto, het gehele weekend al. We zijn een wat andere weg ingeslagen met de set-up, die mij wat meer ligt. Het is eigenlijk een beetje de set-up die ik al had, maar nu gaat het een stuk beter. Het is niet de enige reden dat het goed gaat dit weekend, maar ik ben er gewoon heel erg blij mee en ik voel me goed", zei hij tegenover de camera van Ziggo Sport.

Het circuit van Baku ligt de Williams sowieso goed, omdat er een Mercedes-motor achterin ligt. Toch moeten alle puzzelstukje wel bij elkaar komen op het juiste moment. Dat lukte deze keer perfect bij Stroll, die vooral tevreden was over de balans van de wagen. "De balans was perfect, het gehele plaatje kwam precies op het juiste moment bij elkaar. We misten wat snelheid in Q3 omdat de temperatuur wat lager was en de banden minder goed werkte, dus ik verloor iets van vier tienden ten opzichte van mijn tijd in Q2. Er zat meer in, maar ik ben wel heel tevreden met deze prestatie", aldus Stroll.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen