Lance Stroll: "Massa is mijn rivaal, niet mijn mentor"

06 mrt. 2017 07:30 Redactie

Stroll ziet Massa niet als mentor


Het rijdersduo van Williams is dit jaar het meest opvallende van het veld. De jongste en de oudste rijder zitten samen in één team. Lance Stroll (18) ziet zijn teamgenoot Felipe Massa (36) opmerkelijk genoeg niet als mentor, maar vooral als rivaal.

"Ik denk niet dat mentor het goede woord is", begint Stroll. "Hij is hier vooral om zichzelf nog een keer te bewijzen, zoals iedereen dat hier wil. Ik zie hem dus meer als rivaal."

Stroll kon in de eerste week in ieder geval wel wat advies vragen aan Massa, nadat hij zijn auto tot drie keer toe naast de baan had geparkeerd. De enige 'echte' rookie van het veld (Vandoorne reed immers al een wedstrijd vorig seizoen) had het lastig tijdens zijn eerste kilometers in de auto. Ondanks een goede voorbereiding en veel testkilometers, gesponsord door zijn vader, belandde hij vaker dan hem lief was naast de baan in de eerste week.

Stroll is daarom wel blij dat hij een veteraan als teamgenoot heeft. "Ik denk dat het geweldig is om hem in het team te hebben. Hij brengt veel ervaring met zich mee en kan het team verder helpen, ik kan genoeg van hem leren", aldus Stroll. Maar het zien van Massa als een mentor gaat te ver volgens Stroll. Hij wil samen met Massa vooral het team tot grote hoogte stuwen.

"Felipe is een aardige en eerlijke man, hetgeen wat je graag wilt bij een teamgenoot. Hij brengt veel positieve energie met zich mee en dat werkt door in het team. Ons doel is om samen het team zo goed mogelijk te helpen en zoveel als mogelijk vooruit te stuwen", besluit Stroll.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen