Lance Stroll miste eerste WK-punt op haar na

30 apr. 2017 20:00 Redactie

Lance Stroll zette zichzelf buiten spel met een spin


De 18-jarige Canadees had tot Rusland nog geen enkele Formule 1 race uitgereden. In Australië was het zijn eigen fout, in China en Bahrein moest hij de race staken door toedoen van anderen.

Op het Sochi Autodrome zag het er allemaal een stuk beter uit. Hij had zich op zaterdag keurig als elfde gekwalificeerd en schoof in de beginfase van de race direct op naar de achtste plek. Deze positie kon hij helaas niet vasthouden doordat hij al vrij snel in de race spinde. Een dure fout die hem uiteindelijk buiten de top 10 deed belanden.

Stroll liet na afloop weten weliswaar blij te zijn dat hij eindelijk een race had uitgereden maar baalde ook van zijn eigen fout.

"Het was zo ongelukkig. Ik had een goede start en reed ongeveer rond de achtste plaats, toen ik werd gegrepen door een kerbsteen. Er was niet veel grip en de wagen gleed onder me weg. Ik wist dat ik niet veel schade had, maar ik gleed terug naar achteren. Dit is iets wat kan gebeuren. Daarna had ik een lastige stint, want na de spin moest ik de wagen nogmaals in een spin gooien om in het rechte spoor te komen. Het was fijn om eindelijk eens te finishen. Het had beter gekund dan P11, maar het is goed om de meet te halen."

Zijn teamgenoot Massa zag een haast zekere zesde plaats in rook opgaan nadat hij in de slotfase een lekke band kreeg. De Braziliaan werd uiteindelijk negende waardoor Williams belangrijke punten mistte in het constructeurskampioenschap.
Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen