Lance Stroll ondanks crash tevreden: 'Best een goede dag'

25 mei 2017 18:30 Redactie

Lance Stroll blijft positief ondanks crash


Het was helaas een weinig verrassend beeld in de tweede vrije training. De crash van rookie Lance Stroll werd op voorhand al voorspeld door Felipe Massa en ook de lezers van Racingnews365 voorspelde het al. Toch blijft Stroll optimistisch na zijn aanvaring met de muur.

De dag begon ook al niet al te goed voor Lance Stroll. Hij zette in de eerste vrije training de zestiende tijd neer en liet een volle seconde liggen op de tijd van zijn teamgenoot Felipe Massa. Maar dat werd hem al snel vergeven, aangezien het de eerste keer was dat hij op het smalle stratencircuit in Monaco reed.

De tweede vrije training bracht echter niet veel verbetering. Hoewel Stroll in zijn eerste runs nog wel zijn tijd uit de eerste vrije training aanscherpte, ging het al snel daarna mis. De Canadees eindigde zijn sessie in de muur en kreeg zo de twijfelachtige eer om de eerste te zijn die in de muur terecht kwam dit weekend. Niet zo'n beste dag voor Stroll zou je zeggen, maar de Canadees ziet dat zelf anders. "Ik ben erg blij met deze dag, ondanks mijn crash dan", vertelde Stroll na afloop van de tweede training.

Stroll heeft echter nog wel wat huiswerk te doen morgen, erkent hij zelf. "Ik ga zeker nog even terugkijken waar ik nog tijd kan winnen. De bochten die ik op de PlayStation moeilijk vond zijn in het echt ook moeilijk! Bocht acht en de laatste bocht zijn daarbij vooral punt van aandacht", geeft Stroll toe.

Volgens Stroll was zijn crash het gevolg van 'het rijden op de limiet'. "Ik ging er gewoon vol in, op zoek naar de limiet. Als je niet de muur raakt in Monaco, dan zit je niet op de limiet. Nu weet ik in ieder geval de grens", vertelde Stroll aan Motorsport.com.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen