Lance Stroll: "Punten komen vanzelf wel"

06 jun. 2017 07:45 Redactie

Lance Stroll vindt puntenfinish van ondergeschikt belang


Vooralsnog maakt Lance Stroll nog geen gelukkige indruk in de Formule 1. De jongeling oogt onzeker en is ook behoorlijk wat langzamer dan zijn geroutineerde teamgenoot Massa.

Op dit moment is Massa de enige coureur die punten scoort voor het team van Williams. Om mee te strijden met teams als Force India en Toro Rosso zou ook Stroll in de punten moeten rijden. Zo ver is het nog niet en dat is op dit moment ook niet het voornaamste doel van de Canadees.

In gesprek met Crash.net vertelt hij het volgende.

"Natuurlijk heb ik zo mijn doelen maar dat gaat vooral om de punten die ik moet verbeteren. Niet zozeer om de posities. Ik kijk niet naar de GP van Canada met het doel om te finishen in de punten. Dat is volgens mij de verkeerde aanpak. Ik kijk naar Canada en bekijk dan wat mijn zwakke punten zijn zodat ik me op die gebieden kan verbeteren. De punten komen dan vanzelf wel."

"Zo werk ik gewoon, niet door een doel te zetten op het resultaat maar op de stappen die ik moet maken om uiteindelijk dat laatste stapje te zetten. Zo heb ik het mijn gehele carrière al gedaan. Ik had totaal geen verwachtingen op voorhand. Ik wist dat het een grote uitdaging zou worden. Dus nee, ik had niet in mijn hoofd 'bij race 5 ben ik al zo goed."


Stroll voegt hier aan toe dat zijn verbintenis met Williams op de lange termijn is gebaseerd.

"We kijken naar het totale plaatje. Natuurlijk werken we keihard om in Montreal een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Maar als we alleen maar denken aan het scoren van punten dan vergeten we heel gemakkelijk de dingen die we moeten doen om dat te bereiken. Ik denk dat we ons eerst moeten focussen op elk specifieke taak en dan pas naar de punten moeten kijken."

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen