Lance Stroll scoort eerste WK-punten tijdens thuisrace

12 jun. 2017 09:45 Redactie

Keurige negende positie voor Lance Stroll


De druk is even van de ketel af voor de 18-jarige Canadees. In zijn thuisrace scoorde Stroll met een negende plaats twee zeer belangrijke WK-punten. De rookie is opgelucht dat hij van de hatelijke nul af is.

Landgenoot Jacques Villeneuve noemde hem een van de slechtste debutanten ooit in de Formule 1. De harde woorden kwamen voor de start van de race waarin Lance zijn eerste punten scoorde.

"Ik ben zo blij! Dit voelt echt goed en ik kom woorden tekort om mijn gevoel te omschrijven. Het was een enorm lastig begin van het seizoen, maar we hielden vertrouwen. Ik heb nooit getwijfeld dat we punten konden scoren of ervoor zouden kunnen vechten."

"Er is zoveel gebeurd in mijn eerste zes races waardoor ik niet altijd mee kon doen voor de punten. Nu is het gelukt! Het was een solide race van ons en ik had de juiste balans in mijn Williams."

Stroll verscheen met een grote glimlach voor de camera's. Een dag eerder was hij nog zeer teleurgesteld na een zeventiende tijd tijdens de kwalificatie. In de race maakte de rookie echter geen fouten en vocht zijn weg naar voren.

"Het is een speciaal gevoel als je echt kan vechten. Soms zijn de races saai als je te ver achter je voorganger zit. Vandaag was het een continu gevecht met mijn concurrenten. Het gevecht met Alonso was echt speciaal voor me."

"Ik zeg niet dat alle problemen nu ineens opgelost zijn, er moet nog voldoende gebeuren. Het is een mooie stap, een belangrijk moment voor mij."

 

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen