Lance Stroll testte in het geheim voor de GP van Azerbeidzjan

25 jun. 2017 10:37 Redactie

Stroll leert veel over afstellen van zijn auto


Na afloop van Canada, waarin Stroll zijn eerste punten scoorde, heeft hij in het geheim getest. Dit maakte Paddy Lowe van het team van Williams bekend. De test had als doel om het vertrouwen van de jonge Canadees verder op te krikken en vond plaats op het circuit van Austin in Amerika. Later dit jaar staat daar de GP van Amerika gepland.

In de FW36 van 2014 kwam de 18-jarige rookie in actie, waarbij er gedurende de dag gewerkt werd aan het leren afstellen van een Formule 1 auto.

"Lance is naar Austin geweest vorige week om te testen met de 2014 auto. We hebben geëxperimenteerd met de afstellingen en hebben gekeken naar verschillen tussen zijn set-up en die van Massa. Een deel hiervan heeft zijn uitwerking gehad nu dit weekend in Baku. Het heeft zeker een positief effect gehad op Lance."

Stroll kwalificeerde zichzelf op een mooie achtste positie en kent tot op heden zijn beste F1-weekend ooit. Voor het eerst versloeg hij teamgenoot Felipe Massa. Wat verder opvalt is dat de stuurbewegingen veel rustiger zijn dan voorheen.

Lowe merkt op dat het een kwestie van ervaring opdoen is voor Stroll.

"Hij heeft gewoon meer track-time nodig. Ze konden de hele dag testen en diverse dingen proberen op goede banden."

"Het probleem tijdens een GP weekend is dat je op vrijdag maar een beperkte hoeveelheid tijd  en banden beschikbaar hebt. Je moet op die dag ook nog de diverse compounds testen en de baan verandert continu. Het is daarom goed dat hij een extra dag kon testen."

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen