Lance Stroll: "Mijn vertrouwen is niet geknakt na mijn fout"

28 feb. 2017 20:02 Redactie

Lance Stroll geeft toe dat de Formule 1 een complexe wereld is


Nadat Massa gisteren 103 rondjes reed met de nieuwe Williams, was het vandaag de beurt aan zijn jonge teamgenoot, Lance Stroll. Stroll maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 1 maar kende vooralsnog geen goede start.

Lance Stroll begon voortvarend aan zijn testsessie met de bedoeling om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Maar al na twaalf rondjes raakte hij de controle over zijn bolide kwijt. Hij spinde en kwam vervolgens in de grindbak terecht. Met een kapotte voorvleugel bereikte hij vervolgens zijn team. Echter, een vervolg van zijn testsessie zat er niet meer in vanwege een gebrek aan een nieuwe voorvleugel bij Williams.

Na afloop mocht Stroll dan ook aan de aanwezige pers uitleggen wat er precies was gebeurd.

"Ik zat in mijn tweede run toen ik de controle over de auto verloor. Ik spinde en gleed door de grindbak. In de pitstraat zag men dat er een vleugeltje op de voorvleugel kapot was. We hadden maar één voorvleugel bij ons. Helaas moest ik daardoor mijn testsessie staken."


Normaal gesproken zou Massa morgen in actie komen maar het zou kunnen dat Williams er voor kiest om morgen opnieuw Stroll te laten rijden.

"We proberen nu een schema voor de komende dagen uit te vogelen. We moeten hoe dan ook verder. Het is jammer voor het team, het is jammer voor mij maar het maakt onderdeel uit van het spel.”

Stroll reed vorig jaar in de Formule 3 en pakte daar op overtuigende wijze het kampioenschap met veertien zeges. Toch heeft hij inmiddels wel al geleerd dat de Formule 1 een andere wereld is en dat hij nog veel moet leren.

"Ik leer net de procedures kennen en de Formule 1 is gecompliceerd als het gaat om wat je allemaal moet weten. Het is een nieuwe auto en een nieuw tijdperk in de F1. Er is weinig tijd om fouten te maken."


Hij laat vervolgens weten dat zijn zelfvertrouwen geen deuk heeft opgelopen en dat hij uitkijkt naar een vervolg van zijn testweek.

"Nee, ik ben nog steeds vol vertrouwen. Het voelde goed om eindelijk in een Formule 1 auto te zitten. Ik kijk er dan ook erg naar uit om weer achter het stuur te kruipen."
Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen