Lance Stroll wil geen andere coach

02 jun. 2017 17:02 Redactie

Stroll heeft vertrouwen in zijn huidige crew


Het debuutseizoen van Lance Stroll is er niet direct een om door een ringetje te halen. De 18-jarige Canadees staat onder druk na zijn wisselvallige prestaties en kon nog niet imponeren.

Alle ogen waren gericht op de Canadees nadat hij tijdens de wintertests diverse uitstapjes maakte naast de baan. Zijn eerste zes race kon hij absoluut geen indruk maken, maar reden voor verandering van zijn crew ziet Lance niet.

"Ik heb mensen om me heen waarmee ik naar de races afreis. Dit zijn vrienden en mensen die me kunnen helpen op technisch vlak. Verder heb ik mijn engineers waar ik nauw mee samenwerk. We zitten allemaal in dezelfde situatie."

"Zij vormen mijn crew en ik ben tevreden over hen. Ik geloof niet dat we moeten zoeken naar een extra coach voor me. Ik geloof erin dat je met de juiste mensen om je heen progressie kan boeken."

Stroll loopt niet weg om voor zijn tekortkomingen en stelt zich leergierig op. Formule 1 is een teamsport laat hij weten.

"Iedereen heeft zijn eigen werkwijze, maar het belangrijkste is om de juiste mensen om je heen te hebben. De F1 is een teamsport en draait niet om het individu. Ervaring is daarbij erg belangrijk en naarmate je meer ervaring hebt, heb je minder advies nodig."

"Ik ben blij met de huidige groep mensen om me heen. Voor mij is alles nieuw dit seizoen en we hebben nu de juiste mensen om me heen die me kunnen helpen. Ik heb geen behoefte aan extra mensen om me heen."

Volgend weekend staat de thuisrace in Canada op het programma. Een ideale kans voor Lance op WK-punten te halen, te meer omdat het circuit in het voordeel van Williams is. Als powercircuit helpt de Mercedes-motor zeker mee. Vorig jaar wist het team van Williams een derde plaats te veroveren met Valtteri Bottas achter het stuur.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen