'Lance Stroll wordt enorm onder druk gezet'

19 mei 2017 09:01 Redactie

Stroll moet opboksen tegen hoge verwachtingen


Net als bij Max Verstappen staat ook de jonge Stroll in zijn debuutjaar continu onder een vergrootglas. Door wat ongelukkige optredens in meerdere races heeft hij al kennis gemaakt met de harde wetten van de Formule 1.

Velen geloven dat Stroll alleen in de Formule 1 is gekomen vanwege de goed gevulde portemonnee van zijn vader. Volgens teamchef Paddy Lowe zorgt dit ervoor dat de druk op de schouders van Stroll enorm is.

Aan ESPN vertelde hij het volgende: "Eén van de moeilijkste dingen voor Lance is de enorme druk die men op hem legt. De verwachtingen rondom hem zijn enorm. Niet alleen van de mensen die dicht bij hem staan maar over het algemeen, denk ik. Hij staat continu in de spotligth. Men vraagt zich vooral af hoe hij in de Formule 1 is terechtgekomen en of hij zijn stoeltje echt verdiend."

Volgens Lowe legt Stroll zichzelf ook een enorme druk op.

"Coureurs zijn van nature erg competitief ingesteld. Als ze niet presteren zoals ze willen, zijn ze ongelofelijk hard voor zichzelf. Daarmee legt hij al voldoende druk op zichzelf. Er is geen eenvoudige manier om je van die druk te ontdoen."

Lowe is ervan overtuigd dat Williams haar coureur daarin kan begeleiden zodat hij beter wordt. Het belangrijkste is echter in zijn ogen dat Stroll vooral geniet van het racen.

"Natuurlijk begeleiden we hem bij zijn uitdaging. Ik probeer hem daar zo goed als mogelijk door heen te slepen. Maar om heel eerlijk te zijn, het belangrijkste is dat hij ervan geniet. Waarom gaan mensen racen? Omdat ze gek zijn op het rijden in snelle auto's. Als je er niet van kunt genieten, dan helpt het je ook niet verder. Het is alleen gemakkelijke gezegd dan gedaan met die druk op zijn schouders."

Foto: Willams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen