Langere DRS-zone zorgde in Spanje voor meer inhaalacties

19 mei 2017 15:44 Redactie

Coureurs tevreden met uitwerking langere DRS-zone


De Grand Prix van Spanje is een race die vaak niet bol staat van de actie op de baan. Dit jaar was dat gelukkig anders en een belangrijke reden daarvoor was de verlengde DRS-zone op het rechte stuk. Daar waar er in de DRS-loze jaren nauwelijks inhaalacties waren, is er een flinke stijging geweest in de afgelopen jaren.

In 2006 (4x) en 2007 (7x) werd er nauwelijks ingehaald. In 2014 (43x), 2015 (29x) en 2016 (54x) was er veel meer actie te beleven op de baan. DRS en de sneller slijtende banden van Pirelli speelden daarbij een grote rol. Voor aanvang van de race van afgelopen weekend werd er weinig actie verwacht. Reden hiervoor is dat de invloed van DRS op de 2017 bolides kleiner is. Om die reden werd besloten om de DRS-zone op het rechte stuk te verlengen.

Mede hierdoor zagen we mooie gevechten tussen Vettel, Hamilton en Bottas, met mooie inhaalacties tot gevolg. Tijdens de race van afgelopen weekend werden er 18 inhaalacties genoteerd.

De coureurs bespraken tijdens de rijdersbriefing het initiatief van Felipe Massa om de DRS-zone te verlengen. Dit kon op de steun van de coureurs rekenen, waarna de wedstrijdleiding besloot om de zone met 100 meter te verlegen. Winnaar Lewis Hamilton erkent dat dit cruciaal was in zijn gevecht met Sebastian Vettel.

De Mercedes-coureur versloeg zijn rivaal door gebruik te maken van DRS op het lange rechte stuk. "Zonder de langere DRS-zone was het erg lastig geworden voor mij. Nu won ik er vier tot zes meter mee," laat Hamilton aan Auto Motor und Sport weten.

 

 

Foto: F1.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen