Lauda: 'Er is geen plaats voor Alonso bij Mercedes'

02 mei 2017 12:25 Redactie

Deur voor terugkeer Alonso bij Mercedes blijft gesloten


Het Formule 1 team van Mercedes zit niet te wachten op een eventuele komst van Fernando Alonso. De Spanjaard staat niet op het verlanglijstje van het team.

Mercedes-adviseur Niki Lauda ziet weinig mogelijkheden voor Fernando Alonso in 2018. De deur bij Ferrari en Mercedes blijft waarschijnlijk dicht voor de tweevoudig wereldkampioen. In 2007 kwam het tijdens het seizoen tot conflicten tussen Alonso en Hamilton, toen deze voor McLaren-Mercedes reden. Op een nieuwe strijd tussen Hamilton en Alonso zit Mercedes niet te wachten.

De Spanjaard vertrok hierop naar Ferrari, maar behaalde niet de gedroomde successen. Aan het eind van 2014 leverde hij zijn contract in om de overstap te maken naar McLaren-Honda. Na dit seizoen is Alonso vrij man, maar de topteams staan niet in de rij legt Lauda uit.

"Hij vertrok met een boel ellende bij verschillende teams", laat Lauda aan Movistar weten.

"Ik verwacht niet dat Ferrari geïnteresseerd is in hem. Hetzelfde geldt voor ons. Mercedes heeft twee coureurs die prima presteren. Als we winnen met Hamilton en Bottas hebben we geen vervanging nodig."

Niki Lauda vindt Alonso nog altijd een van de beste coureurs, maar herinnert hem er wel aan dat hij zelf verantwoordelijk is voor zijn foute keuzes.

"Hij is snel, agressief en misschien wel de beste. Helaas kunnen coureurs soms hun talent niet laten zien door de beslissingen die ze zelf nemen. Alonso heeft veel foute keuzes gemaakt."

"Fernando verliet Ferrari voortijdig en koos voor McLaren, terwijl de problemen met de ontwikkeling van de Honda motor al lang bekend waren. Nu is hij teleurgesteld, maar het was zijn eigen keuze om naar McLaren te gaan."

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen