Lauda: "Relatie tussen Hamilton en Bottas wordt harder"

16 mrt. 2017 11:20 Redactie

Niki Lauda onder de indruk van hoe snel Bottas zich thuis voelt bij Mercedes


Ook voor Mercedes breekt er een spannende tijd aan. Voor het eerst in jaren is hun line-up gewijzigd na het plotselinge vertrek van kersverse wereldkampioen, Nico Rosberg. Zijn ze met de komst van Valtteri Bottas als tweede rijder verzwakt of valt dat mee?

Niki Lauda, de adviseur van Mercedes, is in ieder geval onder de indruk van de manier waarop Bottas zich heeft aangepast aan zijn nieuwe werkomgeving. Bottas kwam tijdens de afgelopen wintertesten direct sterk voor de dag. Maar volgens Lauda heeft de Fin nog niet de snelheid van zijn teamgenoot, Hamilton. Aan de Oostenrijkse televisiezender ORF vertelde hij het volgende.

"Mijn eerste indruk is goed. Hij is een Fin dus hij praat niet zoveel. Maar hij werkt hard om aan het team te wennen. Ik was erg onder de indruk van hoe snel hij zich wist aan te passen aan de auto."

Van Lewis Hamilton is bekend dat hij over het algemeen niet echt goed op kan schieten met zijn teamgenoten. Ook met Rosberg kwam het regelmatig tot uitspattingen zowel op als naast de baan. Het tweetal zorgde vooral in het afgelopen seizoen voor de nodige stress aan de pitmuur bij Mercedes. Op dit moment lijken Hamilton en Bottas het goed met elkaar te kunnen vinden. Maar Lauda weet als geen ander dat dit ook zo kan omslaan. Vooral als het gat tussen de twee kemphanen kleiner wordt.

"Nu, aan het begin van het seizoen, is alles nog vrij simpel. Lewis is in het voordeel en Bottas moet nog wennen aan het team. We moeten gewoon afwachten hoe het gaat als de eerste races zijn geweest. Wat de onderlinge verschillen zijn en hoe het zich dan verder ontwikkelt. Dat weten we op dit moment nog niet."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen