Lauda waarschuwt: 'Hamilton slaat Vettel nog een keer knockout'

27 jun. 2017 07:30 Redactie

Niki Lauda verwacht gevecht tussen Hamilton en Vettel


Tijdens de GP van Azerbeidsjan kwam het opnieuw tot een gevecht tussen de beide wereldkampioenen Vettel en Hamilton. Dit keer was het echter een gevecht dat de gemoederen nog lang zal bezighouden.

Hamilton vertraagde als leider in de race het tempo tijdens de Safety Car waardoor Vettel achterop hem botste. De Duitser verdacht zijn rivaal van een braketest en 'ramde' vervolgens met zijn auto tegen de zijkant van de Brit.

Voor teamadviseur van Mercedes, Niki Lauda, is er geen twijfel mogelijk. Vettel is in zijn ogen over de schreef gegaan. Lauda zou dan ook niet verbaasd zijn als Hamilton zeer binnenkort op de vuist gaat met de Ferrari rijder.

Lauda vertelde het volgende aan de pers in Baku. "Als je iemand van achteren aanrijdt, dan zit je fout. Daar bestaat geen onduidelijkheid over. Maar als je dan naast hem gaat rijden en je raakt hem met opzet... zoiets bizars heb ik nog nooit gezien!"

"Ik snap dit echt niet. Vettel is normaal een hele beschaafde vent. Hij was gewoon gek. Lewis zal hem op een dag nog slaan. Niet met zijn auto maar met zijn vuist!"

In de ogen van Lauda had Vettel dan ook harder aangepakt moeten worden door de wedstrijdleiding.

"Op zich kun je weinig zeggen over de stewards, ze zijn een soort van scheidsrechter natuurlijk. In dit geval hadden ze meer kunnen doen omdat het wat mij betreft het slechtste is wat een rijder kan doen. Als je iemand inhaalt en dan tegen hem aan rijdt omdat je een fout maakt, dat kan. Hier was echter sprake van opzet in een fase van de race waarin er langzaam werd gereden."

Ook voor de actie waarbij Vettel achterop Hamilton rijdt, heeft Lauda geen goed woord over.

"Je moet jezelf zo onder controle hebben dat je dat soort dingen niet laat gebeuren. Ten eerste was hij al pissig omdat hij achterop Lewis reed, dat was ook al zijn fout. Niet de fout van Lewis. Daarom snap ik zijn actie daarna ook niet. Hij kon daarbij zijn eigen auto beschadigen maar ook de auto van Lewis. Hij liep het risico om uit de race te worden gehaald. Ik snap werkelijk waar niet waarom hij dat risico nam."

 

 

 

 

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen