Laureus nominatie voor Rosberg en Mercedes

12 jan. 09:00 Redactie

 Zowel Nico Rosberg als het hele team ontvangen een nominatie voor de Laureus Award.


De ex-Mercedes coureur en het team maken kans op de Laureus Award, een prestigieuze sportprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Max Verstappen viste dit jaar achter het net.

Nico Rosberg kreeg zijn nominatie voor 'Doorbraak van het jaar'. Vorig jaar was Max Verstappen nog genomineerd voor deze titel, maar de prijs ging uiteindelijk naar de Amerikaanse golfer Jordan Spieth. Andere genomineerden in deze categorie zijn:  Leicester City, het IJslands voetbalelftal, de rugbyers van Fiji, de Zuid-Afrikaanse atleet Wayde van Niekerk en de Ethiopische atlete Almaz Ayana.

Tegen de verwachtingen viel de nominatie van de Duitser niet in de categorie 'Sportman van het jaar'. In deze categorie was Lewis Hamilton de afgelopen twee jaar en Sebastian Vettel de vier voorgaande jaren genomineerd. Het is voor het eerst in al die tijd dat er geen F1-coureur genomineerd is voor de prijs.

Mercedes is, net als de afgelopen twee jaar, genomineerd voor 'Beste team van het jaar'. Het team neemt het op tegen: het Portugese Nationale voetbalteam, Real Madrid, het olympisch voetbalteam van Brazilië, de basketballers van de Cleveland Cavaliers en de honkballers van de Chicago Cubs.

Verstappen viste dit jaar achter het net, geen nominatie voor hem. Er zijn geen Nederlanders onder de genomineerden. Of Rosberg en Mercedes in de prijzen vallen weten we op 14 februari, wanneer de awards in Monaco worden uitgereikt.

Het zou overigens bijna vreemd zijn als Nico Rosberg en Mercedes geen nominatie zouden ontvangen. De Laureus Award wordt namelijk gesponsord door Mercedes-Benz en horlogemaker IWC, maar dat terzijde.

Foto: F1.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen