Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc kreeg een brief van Vettel: "Dacht dat hij niet eens van me afwist"

Vanwege het afscheid van Sebastian Vettel, nu bekend als 'voormalig F1-coureur', blikken een aantal coureurs terug op de ervaringen met de viervoudig wereldkampioen. Zo ook Charles Leclerc.

Het Formule 1-seizoen van 2022 zit er alweer een tijdje op, wat betekent dat Sebastian Vettel nu officieel F1-coureur af is. De viervoudig wereldkampioen heeft in zijn carrière naast genoeg coureurs gereden, zo ook naast Charles Leclerc. De twee waren teamgenoten bij Ferrari, maar al voordat Leclerc daar debuteerde, hadden de twee contact. Na het seizoen deelt Leclerc zijn herinneringen over Vettel. "Hij is geweldig geweest en heeft ontzettend veel bereikt in de sport. Er is wat dat betreft weinig te zeggen, maar op persoonlijk vlak is hij ook fantastisch. Ik weet nog heel goed dat ik simulatorwerk verrichte voor Ferrari toen ik nog een Formule 2-coureur was. Het was geen makkelijk werk en het was erg vermoeiend." "Ik dacht toentertijd dat Seb niet eens van mijn bestaan afwist. Op een bepaald moment ontving ik echter een brief van hem, waarin hij mij bedankte voor al het harde werk. Ik weet nog dat het heel veel voor me betekende op dat moment, ook al was het maar een klein gebaar."

Vettel en Leclerc als teamgenoten

In 2019 en in 2020 waren de twee teamgenoten van elkaar bij Ferrari. Leclerc, nog altijd uitkomend voor de Italiaanse renstal, kijkt met een glimlach terug op de samenwerking met Vettel. "Hij heeft me erg veel geleerd. We hadden ook onze momenten op het asfalt, maar het respect voor elkaar is nooit veranderd." "Hij is er altijd voor me geweest als ik het lastig had. Dat was anders dan ik gewend was met andere teamgenoten. Natuurlijk is het in de Formule 1 normaal dat er een interne strijd is, maar hij probeerde me altijd te helpen. We zullen hem hard gaan missen, maar ik weet zeker dat hij gaat genieten van alle tijd weg van de circuits", aldus de Monegask.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"