Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc verrast na veroveren pole: "Dachten dat Red Bull sneller zou zijn"

Charles Leclerc mag de Grand Prix van Bahrein starten vanaf poleposition na een zeer sterke kwalificatie. De Ferrari-coureur had dit niet verwacht, vooral niet na een sterk optreden van Max Verstappen tijdens de vrije trainingen.

In een bloedstollende slotfase van de kwalificatie in Bahrein ging Charles Leclerc er met het hoogst haalbare vandoor: poleposition. Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Ferrari-rijder Carlos Sainz derde werd. Leclerc is verbaasd, maar enorm blij met het resultaat van de Scuderia. "Dit voelt geweldig! De laatste twee jaren zijn enorm lastig geweest voor het team", zo trapt hij af met een glimlach. "We waren best hoopvol dat deze nieuwe mogelijkheid een kans zou bieden om weer vooraan te staan. We hebben enorm goed gewerkt en nu kunnen we vechten voor betere posities." Leclerc zegt alleen maar blij te kunnen zijn met de 1-3 voor Ferrari, maar er zit nog meer in. "Ik was nog niet helemaal tevreden over hoe ik heb gereden in Q3, maar we starten vanaf pole. Ik kan er alleen maar blij mee zijn, natuurlijk!"

Leclerc zag Red Bull als de favoriet voor pole

Max Verstappen klokte een tijd die net niet snel genoeg was voor pole. Op een tiende van een seconde afstand staat de regerend wereldkampioen op de tweede plaats, waardoor hij de GP van Bahrein start met twee Ferrari-bolides om hem heen. Leclerc had het zelf niet verwacht. "We dachten dat Red Bull sneller zou zijn", aldus de Monegask. "Maar, als leuke verrassing, was dat niet het geval. We moeten dit weekend goed afsluiten. Het wordt natuurlijk niet makkelijk, want de bandendegradatie wordt een ding hier, vooral doordat het gewicht (van de bolides, red.) is toegenomen. We moeten ons focussen en hopen op een goede race."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'