Lewis Hamilton: 'Ayrton Senna evenaren voelt onwerkelijk'

27 mei 2017 10:33 Redactie

Lewis Hamilton op jacht naar record poleposition


In zijn carrière was Lewis Hamilton tot nu toe 64 keer de snelste in de kwalificatie. Daarmee is hij bijna recordhouder in de Formule 1. Naast Michael Schumacher (68 keer) staat alleen zijn grote idool Ayrton Senna (65 keer) nog boven Lewis Hamilton. Uitgerekend in Monaco, waar Senna altijd uitblonk, kan Hamilton op gelijke hoogte komen met de Formule 1-legende.

Lewis Hamilton kijkt nog altijd de onboard beelden terug van 'zijn' held, terwijl hij door de straten van Monaco scheurt. "Ik kijk heel erg graag naar de onboard beelden van Senna, vooral als hij uit de tunnel komt. Dan denk ik bij mezelf: 'Dat doe ik nu elk jaar!'", vertelt Hamilton tegen Formula1.com.

Dat hij uitgerekend in Monaco op gelijke hoogte kan komen met Senna voelt 'onwerkelijk' voor Hamilton. "Om met hem op gelijke hoogte komen, uitgerekend hier, is natuurlijk geweldig en voelt een beetje onwerkelijk. Ik zou erg vereerd zijn als het zou lukken, maar ik voel geen druk. Als het lukt, dan lukt het en anders niet", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Voor een poleposition in Monaco moet hij echter wel een perfect rondje rijden, aangezien er veel andere kandidaten zijn voor de poleposition. "Het gaat heel moeilijk worden dit weekend. Ik denk dat de perfecte ronde een illusie is. Elke keer als je een goede ronde rijdt, kijk je alweer verder. Je vraagt jezelf af waar je nóg beter kan, dus het is een constant verbeteringsproces. Voor mij stopt dat nooit."

Over een overwinning durft Hamilton nog niet te dromen. Daarvoor zijn er nog teveel vragen in aanloop naar de wedstrijd. "In Barcelona hadden we een goede laatste sector, wat ook de langzaamste sector was van het circuit. Maar dat betekent nog niet dat we hier ook een goede wagen hebben. Er zijn nog veel variabelen, dus ik kan er nog niet veel zinnigs over zeggen. We gaan het zien", blikt hij vooruit op komende zondag.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen